vrijdag 19 oktober 2018

Bosdingen en Roodkapje

We bekijken de vondsten uit het bos. Zo leren we het verschil tussen een tamme en een wilde kastanje. We ontdekken dat bolsters prikken en dat eikels hoedjes dragen.We brengen niet alleen blaadjes en vruchten mee uit het bos, maar ook een verstekeling: Xeppe ontdekt een wormpje tussen al de bosvondsten. We zetten het samen buiten tussen de blaadjes.

Schilderen met bosmaterialen. Er ontstaan prachtige kleurrijke schilderijtjes,
te bewonderen aan het raam in onze klas.
Leny komt opnieuw een spelletjes spelen met ons.We maken een mooie tekening voor Vic. Hopelijk zijn de oogjes snel genezen zodat Vic opnieuw kan komen meespelen in de klas. Hij wordt gemist door zijn vriendjes!
 Lars en Terje komen voorlezen: Een huisje voor iedereen. In de tuin bij de oma en opa van Niene zitten 2 egeltjes. We kijken naar het filmpje dat mama Lotte voor ons maakte. Wat waren we onder de indruk! Samen met Michèle maken we daarna egeltjes van klei.


Na de herfstvakantie komt Ubbe (broertje van Wauke) onze klas vervoegen. Hij kwam al even piepen en meespelen in de klas. We kijken uit naar jouw komst Ubbe!


 Kastanjes poffen. De meningen over de smaak ervan waren verdeeld ;-)


We helpen Roodkapje de weg terugvinden naar huis.  En plots loopt het vol Roodkapjes in onze klas! We zijn helemaal in de ban van het sprookje.
Er worden koekjes gebracht naar grootmoeder, er worden oma's opgegeten door de wolf en gered door de jagers. Ook Virginie en ikzelf worden met tijd en stond eens opgegeten :-D
Roodkapje memorie spel


Musiceren met Lien, Bart (mama en papa van Lars) en Elise (mama van Saartje). We maken muziek en zingen over een konijntje, een bus en een boer. Dankjewel voor de fijne muzikale namiddag!
Meer foto's op dktvirginie.blogger.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten